10 ویژگی یک هاست خوب
اگر صاحب کسبوکار هستید و وبسایت دارید، در انتخاب هاست بسیار دقت کنید و هر هاستی را برای میزبانی وبسایت خود خریداری نکنید. هاست نامناسب میتواند ضربه مهلکی به کسبوکار آنلاین شما وارد کند و در مقابل، یک هاست خوب میتواند میزبانی خوبی برای سایت و کاربران شما باشد و همیشه حس رضایت را به شما و اعضای سایت منتقل کند. تمامی اتفاقات پشت صحنه سایت، سمت سرورها انجام میشود و این سرورها در هاستی هستند که شما آن را تهیه میکنید.
کار سرورها چیست؟
کاربری وارد یک فروشگاه آنلاین میشود و محصولی را انتخاب میکند. سپس روی دکمه سبد خرید کلیک میکند، مراحل خرید را انجام میدهد و کار تمام میشود. اگر از سمت سرور به این روند نگاه کنیم کار به این سادگی نیست. هر بخشی از سایت که توسط کاربر کلیک میشود بهصورت یک درخواست به سرورها ارسال میشود. سرورها این درخواست را بررسی میکنند سپس پاسخ این درخواست را برای کاربر در صفحه مرورگر ارسال میکنند.
حالا تصور کنید در طول روز صدها، هزاران و میلیونها درخواست برای سرور ارسال شود، اگر این سرورها ضعیف باشند ممکن است همیشه پاسخ درست را ارسال نکنند. برای همین است که بعضی از درخواستهای ساده در برخی سایتها گاهی خطا میدهند. با انتخاب هاست خوب، خیلی از خطاهای سمت سرور از بین میروند.
هاست خوب چه ویژگیهایی دارد؟
در ادامه 10 ویژگی برای خرید هاست خوب را مورد بررسی قرار دادیم. توجه داشته باشید هر کدام از مواردی که معرفی شدهاند را با توجه به نیاز وبسایتتان مورد بررسی قرار دهید.
1. ظرفیت و حجم هاست
متناسب با ظرفیت اطلاعاتی که میخواهید در سایت قرار دهید، فضای هاست را مشحص کنید. بهتر است ظرفیت هاست را کمی بیشتر از نیاز در نظر بگیرید. مثلا اگر حجم سایت (عکس، صوت، ویدیو، فایلهای PDF و…) شما 1 گیگ است، هاستی با ظرفیت 2 گیگ تهیه کنید.
2. پهنای باند
یکی از پارامترهای مهم در خرید هاست، پهنای باند است و اکثر شرکتهای هاست، این مورد را در توضیحات پلن ارائه شده، مینویسند.
پهنای باند چیست؟
مقدار فضایی که هاست برای سایت شما در نظر میگیرد و به ازای هر بازدید، دانلود و آپلودی که روی وبسایت شما انجام میشود، از آن کسر میگردد. توجه داشته باشید پهنای باند به صورتماهانه است و اول هر ماه، مقدارش به حالت اولیه بازگردانی میشود. مثلا پهنای باند هاست خریداری شده 10 گیگ است. اگر هر بازدید (یعنی کاربر وارد یکی از صفحات سایت شما شود) را 1 مگابایت در نظر بگیریم بنابراین سایت شما میتواند میزبان 2000 بازید در ماه باشد. اگر پیش از پایان ماه، تعداد بازدیدکنندگان سایت از 2000 نفر عبور کند، سایت شما مسدود میشود و برای هیچ کاربری نمایش داده نمیشود چون پهنای باند آن به اتمام رسیده است.
بنابراین پهنای باند هاستها را متناسب با تعداد بازدیدهای سایت خود بررسی کنید و اگر فعالیت سایت شما طوری است که کاربران اقدام به دانلود و آپلود میکنند، این موارد را هم در نظر بگیرید تا سایت شما به علت اتمام پهنای باند مسدود نشود.
3. افزودن چند دامنه و زیردامنه در هاست
اگر قصد دارید فعالیت خود را در چند سایت انجام دهید هاستی خریداری کنید که قابلیت اضافه کردن چند دامنه را داشته باشد. یعنی هاستی باشد که بتوانید روی آن چند دامنه (چند سایت با آدرسهای متفاوت) اضافه کنید. همچنین بررسی کنید چند زیردامنه برای دامنههای اصلی میتوان اضافه کرد. با توجه به نوع فعالیت شما، این اعداد میتوانند بسیار مهم باشند.
دامنه چیست؟
دامنه همان نشانی اینترنتی سایت شما است. مثلا: modiresabz.com
زیردامنه چیست؟
نشانی اینترنتی که وابسته به دامنه اصلی است و میتوان بخشی از سایت را روی آن پیادهسازی کرد. مثلا: blog.modiresabz.com
4. ساخت ایمیل در هاست
شما بهعنوان مدیر سایت میتوانید ایمیلهای اختصاصی برای سایت خود بسازید و از طریق آن با کاربران و مشتریان خود در ارتباط باشید. مثلا آدرس سایت yourdomain.com را در نظر بگیرید؛ میتوان ایمیل admin@yourdomain بسازید و آن را در سایت قرار دهید تا از طریق آن با شما در ارتباط باشند.
معمولا همه هاستها این قابلیت را دارند؛ اما پیش از خرید هاست به این نکته توجه کنید که چند اکانت ایمیل میتوانید برای یک دامنه بسازید و اینکه چه تعداد پیام میتواند ارسال و دریافت شود.
5. تعداد دیتابیس (بانک اطلاعاتی، پایگاه داده)
تعداد دیتابیس هم در خرید هاست خوب بسیار اهمیت دارد. معمولا شرکتهای هاستینگ، تعداد دیتابیس (بانک اطلاعاتی، پایگاه داده) را در پلنهای پیشنهادی مینویسند. با توجه به نوع فعالیت سایت شما، انتخاب تعداد دیتابیس میتواند متغیر باشد. هاستها میتوانند قابلیت ساخت یک یا چند دیتابیس را داشته باشند حتی در برخی پلنها تعداد ساخت دیتابیس نامحدود است.
دیتابیس چیست؟
جداولی با ستونها و ردیفهای منظم که اطلاعات کاملی از وبسایت شما را در خود ذخیره میکنند و با توجه به درخواستهایی که میشود، اطلاعات لازم را میدهند. مثلا شما یک سایت فروشگاهی دارید که قسمت بالای سایت بخش جستجوی محصول است. کاربری عنوان یک محصول را جستجو میکند. مثلا آیفون 11. زمانی که این عبارت نوشته میشود، یک درخواست برای دیتابیس ارسال میشود. دیتابیس بررسی میکند و در میان جداولی که دارد جستجو میکند و آیفون 11 را پیدا میکند و اطلاعات مربوط به آیفون 11 را به ترتیب زیر در صفحه مرورگر به کاربر نمایش میدهد.
• عنوان کامل محصول
• عکس محصول
• قیمت محصول
• لینک خرید محصول
دیتابیس جزئیاتی فهرستوار از سایت شما را در خود ذخیره میکند و با توجه به هر درخواست میتواند اطلاعات کامل آن درخواست را برای شما ارسال کند.
6. پشتیبانی هاست
یکی از مهمترین خدمات هاست خوب، پشتیبانی درست و دقیق است. پیش از خرید هاست بررسی کنید که موارد زیر جزء خدمات آنها است یا خیر.
• پشتیبانی 24 ساعته
• بازه زمانی پاسخگویی به مشکلات
• چت آنلاین
• شماره تماس جهت مشکلات ضروری
• ایمیل پشتیبانی اختصاصی
• سیستم تیکتینگ (پرسش و پاسخ از طریق سایت)
ممکن است سایت در زمان غیر کاری به مشکل بخورد یا مسدود شود؛ اما اگر هاست شما خدمات پشتیبانی خوبی داشته باشد، در هر وقت از شبانهروز میتوانید مشکلات را گزارش دهید تا در سریعترین زمان آن را رفع کنند.
7. گرفتن بکآپ توسط هاست
گرفتن نسخه پشتیبان از سایت بهصورت منظم باعث میشود هیچوقت نگران خرابی سایت نباشید. ممکن است سایت شما را هک کنند، افزونه اشتباه یا تنظیمات اشتباهی انجام دهید که بخش یا کل سایت شما پاک شود. اگر هاست مثلا روزانه از سایت شما بکآپ بگیرید بهراحتی اطلاعات سایت را بازگردانی میکنید. یکی دیگر از ویژگیهای یک هاست خوب ارائه خدمت بکآپ گیری منظم است. پس قبل از خرید هاست این مورد را به دقت بررسی کنید.
8. نسخه PHP هاست
اگر زبان برنامهنویسی سایت شما PHP است باید هاستی انتخاب کنید که بتوان نسخه PHP آن را تغییر داد چون کدهای زبان برنامهنویسی PHP دائما بهروزرسانی میشوند و ساختار آنها توسعه پیدا میکنند. بعضی از هاستها بهصورت پیشفرض همشه روی آخرین نسخه PHP هستند و امکان تغییر نسخه را به مدیریت سایت نمیدهند و برای تغییر آن باید درخواستی به شرکت هاست ارسال کنید. برخی هاستها نیز امکان تغییر نسخه PHP را در پنل مدیریت هاست قرار میدهند و مدیریت سایت میتواند خودش اقدام به تغییر کند.
9. گواهی SSL رایگان
برخی هاستها خدمات گواهی SSL رایگان روی برخی پلنها دارند و میتوانید پلنی انتخاب کنید که این امکان برایش فراهم باشد. زمانیکه SSL روی هاست نصب شود، دامنه سایت با https بارگذاری میشود و اگر گواهی SSL نداشته باشد، دامنه سایت با http اجرا خواهد شد. توجه داشته باشید، سایتها با پروتکل https دارای امنیت بیشتری نسبت به http هستند.
10. در دسترس بودن هاست (آپتایم بودن هاست)
یکی از خدماتی که هاستها در پلنهای خود معرفی میکنند این است که وضعیت در دسترس بودن هاست ما 99 درصد است. برخی هاستها این عدد را 99.9 درصد اعلام میکنند. یعنی سرورهای این هاستها همیشه فعال هستند و خیلی خیلی کم اتفاق میافتد که با مشکل مواجه شوند. همیشه پیش از خرید میتوانید بیشتر تحقیق کنید و نظرات کاربران را در مورد شرکت هاست مورد نظر بررسی کنید.
بهترین هاستهای داخلی
در ادامه 10 هاستی که خدمات خوبی ارائه میدهند را معرفی میکنیم. توجه داشته باشید این هاستها پیشنهاد مدیر سبز نیستند و صرفا جهت معرفی است.
1. میزبانفا
2. ایران سرور
3. نتافراز
4. هاست ایران
5. برتینا
6. سرور پارس
7. میهن وبهاست
8. هاست دیال
9. سونهاست
10. ماندگار وب
این مطلب در تاریخ پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ارسال شده است .